Zoeken in de agenda

Onder deze paraplu maken de kerken in West-Friesland hun diaconale (hulpverlenende) activiteiten bekend.
Ze zijn bestemd voor alle inwoners van de regio.

Ben jij ………....  Altijd maar alleen?
Is het bij jou….  Crisis in je koelkast? In je relatie?
Heb jij…………..  Nooit eens een gezonde maaltijd voor jezelf en je kinderen?
Geen dak boven je hoofd? Geen echt eigen plek?
Niemand die echt naar je luistert.

Kijk dan eens in de agenda op deze site, want - geloof het of niet –
De kerk is er ook nog!

SPECIAL: Samen Tafelen op 16 april 29 maart 2023<klik hier>

Warm Onthaal

Maaltijdproject Warm Onthaal is ontstaan tijdens de coronacrisis in mei 2020. In die tijd werd duidelijk hoe groot de financiële, emotionele en sociale impact was van een lockdown.
Bij Warm Onthaal kunnen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen, wekelijks een gezonde maaltijd halen. Het project is een samenwerking tussen Stichting Straatpastoraat Hoorn, Hulpverlening vanuit de Westfriese Kerken (HWK) en de Protestantse Gemeente Hoorn-Zwaag-Blokker (PG- HZB).

Bij Warm Onthaal halen onze gasten wekelijks een lekkere en gezonde maaltijd op, die verzorgd wordt door Vlasman Catering uit Hoorn. Thuis kan de maaltijd worden opgewarmd in de oven of magnetron. Indien dit niet mogelijk is of als mensen geen (t)huis hebben, kan de maaltijd ter plekke worden genuttigd of worden thuisgebracht. Vanuit de kerken zijn er vrijwilligers aanwezig die de maaltijden uitdelen of thuisbrengen, en ook de straatpastor en een hulpverleenster van de HWK zijn aanwezig voor gesprek.

Warm Onthaal is bedoeld voor iedereen uit Hoorn die een steuntje in de rug nodig heeft, bijvoorbeeld mensen die te maken hebben met schuldenproblematiek, dak- of thuisloosheid, psychische problemen of een slechte gezondheid. De hulp is zo kort als mogelijk (acute crisis, overbrugging tot uitkering of voedselbank) en zo lang als nodig (dakloosheid, schuldenproblematiek of anders). Mensen worden aangemeld door een hulpverleningsinstantie die de situatie kent en kan inschatten of en hoe lang de hulp nodig is.

Heb je geen contact met een hulpverlener? Bel dan met HWK 0229-271684, voor een intake gesprek.